Förskolebarn lär sig flera språk

2018-04-03

80.000 3-5-åriga barn i förskolor över hela Australien ska lära sig italienska. Det är tanken när förskolekoncernen Camden Preschool sjösätter ett program för inlärning av utländska språk, och man börjar alltså med italienska som andraspråk efter engelskan.

- Vi är alla väldigt upprymda och ser fram emot att omfamna allt som är italienskt. Vi är i ett uppbyggnadsskede just nu, och vi ser fram emot att barnen lär sig nya ord och introduceras i nya språk och kulturer. Det ska bli intressant att se hur mycket barnen har utvecklats efter det första året, säger Camden Preschools rektor Millie Burke.

- Det här kommer att bli starten på ett livslångt intresse för språkutbildning för förskolebarn, samtidigt som det utvecklar deras kunskaper i engelska. Att i tidig ålder få upp ögonen för andra språk och kulturer kan vara av avgörande betydelse för små barn - det vidgar deras vyer och öppnar för spännande möjligheter runt om i världen när de blir vuxna och ska in i arbetslivet, säger parlamentsledamoten Angus Taylor till tidningen The Daily Telegraph.

Kontakt

201512251451053172LpnMqsb9