FINK - en unik utbildning!

FINK, en förkortning av ordet förinkubator, är en av FSO:s stoltaste utbildningar genom åren. Tack vare projektpengar från Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen kunde FSO under hösten 2013 dra igång ett pilotprojekt, en förinkubator för kvinnor som vill starta egna fria förskolor. Projektet, det första i sitt slag någonsin i Sverige, pågick till maj 2014 med 14 kunskapstörstiga och mycket engagerade kvinnor.
 
- Det var ingen lätt utbildning de gav sig in på. Förutom att de flesta av dem jobbade heltid i förskola i veckorna skulle de dessutom ett helt veckoslut i månaden sitta och ta emot ny kunskap i form av affärsjuridik, arbetsmiljö, marknadsföring, lagar och regler kring förskola, mediahantering, hygienfrågor, företagsekonomi, ledarskap och mycket mycket annat. Det är inget annat än imponerande att de orkade och ville – och de älskade det! säger projektledaren Christopher Buchholz.
 
Projektet väckte ett stort intresse i flera olika delar av landet.
 
- Vi har fått förfrågningar från norra Sverige, Stockholm och Skåne om när vi startar FINK där. Och svaret är dessvärre än så länge: vi vet inte. För att kunna starta nya FINK-utbildningar behöver vi mer externa pengar, och vi har därför tagit olika kontakter för att försöka få ihop medel för att förhoppningsvis så småningom kunna dra igång en eller två nya utbildningar någonstans i Sverige, säger Christopher Buchholz.
  
I bildgalleriet hittar du fler bilder från FINK-utbildningen.


© Copyright FSO

201512251451053172LpnMqsb9